Kunstakvareller til salgs

 

 solberg005.jpg

Arve Solberg, arkitekt og kunstner, har gitt Lokalhistorisk Senter (LHS) en mengde akvareller med motiv fra Horten, Bastøya og Åsgårdstrand, og trykkene av de samme fra 1988 til 2008.

Gaven omfatter mer enn 2000 signerte og nummererte trykk. Motivene er godt kjent i kommunen, som f.eks. Citadellet som sto inne på Horten Verfts tomt. Det ble revet fordi verftet hadde bruk for grunnen til andre formål. Middelalderkirken Borre kirke (bildet) er et annet av de mange, flotte motivene Arve har laget.

Gaven omfatter også ca. 2000 postkort med lokalt motiv.

Lokalhistorisk Senter selger trykkene til moderate priser.

Godbiter fra bildearkivet: Horten Damekor

115__Horten_damekor_1930-årene.jpg

 

Fotograf Olaff dokumenterte Horten på mange måter via sine bilder. De aller fleste negativene er bevart i akseptabel stand, og oppbevares i dag i et klimakontrollert rom på Lokalhistorisk Senter. Bildene eies av Per Olaff. Dagens bilde fra arkivet viser Horten Damekor i 1930-årene. Som det fremgår av bildet, var det adskillig flere medlemmer av Horten Damekor den gang enn det som er stillingen idag.

Før og nå-bilder

webmointasje_Anders_Jørgensens_gt.jpg

Det er alltid spennende å se hvordan en by forandres. I en serie med gamle bilder og nye nye bilder tatt fra samme sted, viser hvilke endringer som har skjedd eller ikke, avhengig av om det er store endringer eller ei. Bildet er fra Anders Jørgensensgate. Under "Arkiverte artikler" er det et valg som heter Før og nå-bilder. Der legger vi ut bilder jevnlig.

Fra monter og magasin: Tannlegen

00_tannlege.jpg

Det første tablået museets gjester møter, er tannlegen. Det er to forskjellige reaksjoner på tannlegeutstyret. De godt voksne grøsser og husker skoletannlegen med gru, da boret ikke var vannavkjølt og skar gjennom tennene så det luktet svidd. For ikke å snakke om smerten en hardhendt tannlege kunne påføre en uskyldig skolegutt- eller jente. Dagens ungdom trekker på skuldrene før de går videre. Og grunnen er selvsagt at tannhelsen blant den oppvoksende slekt er svært bra, de færreste har hull, og de som har hatt det, er behandlet med moderne utstyr som er langt unna tidligere tiders "torturinstrument".